zaterdag 3 oktober 2015

Praat geen poep.... :-). Reflexzones van de darmen in het gezicht.

Alles in een lichaam staat met elkaar in verbinding. Lichaam en geest werken samen, of niet. Dat kan natuurlijk ook. Ook bij kleine mensjes werkt dit zo, alleen dan op een nog subtieler niveau. Een kinderlijf is super gevoelig voor allerlei invloeden en stoffen van buiten af en de afweer moet nog worden opgebouwd voor "gevaarlijke" stoffen van buitenaf. De organen die een hele grote rol daarin spelen zijn de darmen. Het is bijzonder wat ons spijsverteringsstelsel ons toch allemaal te vertellen heeft, ook in ons gezicht!

De florissante darmflora

Darmen zijn behoorlijk ingewikkeld. Er speelt zich heel wat af, daarbinnen in die buik. Een specialist op dit gebied is de oprichtster van de groene vrouw: Nienke Tode- Gottenbos. Zij vertelde op de afgelopen lesdag honderduit over wat er zich allemaal in de darmen afspeelt en wat er daarbij mis kan gaan.
Natuurlijk heb ik haar "stilletjes" door mijn "analyse-oog" gehaald ;-).  Haar lichaamsvormen een verraden een talent op het endodermale kiemblad (waar o.a. de spijsverteringsorganen uit worden gemaakt in de embryonale fase). Vast geen toeval dat dan ook precies daar haar interesse en kennis naar uitgaat. Zo werkt dat vaker bij mensen, waar de kiembladen zichtbaar uitblinken in hun vormen, ligt ook een talent. Zoals mensen met een goed ontwikkeld mesoderm (waar ons bewegingsapparaat uit vandaan komt) vaak goed zijn in het beoefenen van sport.
Een summiere verdeling van de reflexzones van de darmen
De "groene vrouw" vertelde honderduit over darmen en poep en de linken met en naar ons lichaam, zo boeiend dat ik er nog uren naar had kunnen luisteren. Voor degene met interesse, vragen of lichamelijke klachten op dit gebied. Check haar website maar eens: http://www.groenevrouw.nl  een regelrechte aanrader!
 
Dat de darmflora al generaties lang heel wat te verduren heeft gekregen is onvermijdelijk: leefstijl verandert, stress neemt toe en ons eten wordt er niet bepaald gezonder op met alle bewerkingen en toevoegingen.
In gelaatkunde consulten zie ik eveneens regelmatig het resultaat van een slechte darmflora. Reflexzones van organen vertegenwoordigen zich namelijk in ons gezicht, dus ook die van de darmen zijn er te vinden. Dat houdt in dat gezondheid letterlijk van het gezicht is af te lezen.

Lip lezen

Dat is wat je moet doen om te weten hoe het met je meters lange vriend gesteld is. Even voor de duidelijkheid: het gaat hierbij niet om de woorden die er tussen vandaan komen, maar om hoe ze eruit zien. Zowel de onder als de bovenlip weerspiegelen de, al dan niet gezonde, darmen. Alle "soorten' darmen zijn erop te vinden: van 12-vingerige darm, naar dunne darm en dikke darm. Darmen kennen daarnaast vele onderverdelingen. Ook deze kleinere verdelingen zijn zichtbaar op de lippen voor de goed getrainde lezer. Deze kennis over ziekteleer in het gelaat heet de patho-physiognomie en staat volkomen los van de Oosterse zienswijze met betrekking tot orgaanzones in het gezicht, zoals face mapping. Het zijn twee totaal verschillende visies op de ziekteleer die zichtbaar is in het gelaat.

"Lip lezen" is best een lastige zaak
Bij het kijken naar reflexzones middels de westerse gelaatkunde vorm, wordt er gekeken naar de vormen van de lippen. Deze geven informatie over het basale kiemblad talent van de darmen. Dat wil zeggen: of de darmen vanuit hun aanleg goed kunnen werken, of dat ze van nature juist wat minder begaafd zijn in hun primaire taak: het verteren.
De lipkleur laat zien of er sprake is van een overmatig actieve- (zoals bijvoorbeeld bij diarree of ontstekingen) of juist een tragere darmwerking (bijvoorbeeld obstipatie of een stilliggende darm).
De vochthuishouding van de darmen is te zien aan de mate van droogte van de lippen, plus eventuele oneffenheden en vlekjes zichtbaar op en rond de lippen.
Tenslotte weerspiegelen de plooitjes op de lip de darmplooien die er horen te zijn. Een gladde lip, zoals veel dames mooi vinden, is dus eigenlijk een uiting van een darm die niet in orde is.

In mijn werk als verpleegkundige heb ik heel wat lippen kunnen lezen op het gebied van darmaandoeningen en ik kan je vertellen hoe fantastisch goed lippen kunnen laten zien dat er wat aan de darmen schort. Het is echt niet zomaar dat een koortslip verschijnt in de periode waarop het weerstandsvermogen niet optimaal is. Het uiterlijk van lippen kan per dag verschillen. Droge lippen? Smeren helpt niet echt, maar is een symptoombestrijding. Beter is om te achterhalen waarom de darmen "droog zijn" en het probleem bij de basis aan te pakken.

Interesse in een consult? KLIK DAN HIER.Geen opmerkingen:

Een reactie posten