zaterdag 14 februari 2015

Kuiltjes in de wangen of kin? Gelaatkunde en de schoteltjes van Cupido.

Het was iets langer stil op deze blog dan jullie van mij zijn gewend. Het was dan ook een drukke periode achter de gelaatkunde schermen. Een van de activiteiten hebben jullie kunnen meepikken. Dat was de openbare lezing voor de damessociëteit Gemert. Wat een opkomst zeg! De zaal zat bomvol met geïnteresseerde dames van allerlei leeftijden. Ik had een redelijke opkomst verwacht, maar dat er nog extra stoelen bij moesten worden gehaald overtrof deze verwachting totaal.
Omdat het een soort van "thuiswedstrijd" was, had ik een aantal vriendinnen mee gevraagd en dan is het voor mij altijd een soort van extra feestgevoel. Het zijn namelijk dames met een goed gevoel voor humor én zakelijke inslag want als het aan hen had gelegen hadden we na de lezing zeker nog een kamertje gehuurd voor persoonlijk sessies voor de liefhebbers uit de zaal. Ze hadden de taakverdeling al besproken voor de uit te voeren werkzaamheden, die zeker tot diep in de nacht zouden duren ;-) Alle gekheid op een stokje, ik ben een gezegend mens dat ik kan zeggen dat ik omringd ben met veel mensen die mij elke dag weer stimuleren, ideeën aandragen en onvoorwaardelijk ondersteunen op mijn gelaatkunde pad.
Het is voor mij van groot belang om mijn werk als gelaatkundige met passie te kunnen blijven doen, het is zelfs een voorwaarde. Ik zou nooit vernieuwend kunnen zijn en blijven spitten in mensen en gezichten, als mijn innerlijke vuur gedoofd zou raken door sleur en veelvuldige herhalingen. Mijn innerlijk vuur heeft namelijk mooie stukken hout nodig en ruim voldoende lucht om te kunnen branden. En dat is precies wat mijn vrienden, vriendinnen en gezin mij onvoorwaardelijk geven.

De dag van het innerlijke vuur: Valentijnsdag

Met dank aan Anouk
Vandaag is het natuurlijk Valentijnsdag, de dag van de passie en het innerlijke vuur! Zoals de vaste bloglezers weten geven de 5 elementen (vuur-aarde-metaal-water-hout) allen hun eigen zichtbare factoren in het gelaat weer.

Vuur maakt volgens de Chinese gelaatkunde scherpe gelaatsvormen in het gezicht zoals een puntige cupidoboog en scherpe binnenste ooghoeken (inner canthus), ook wel de z.g. "kattenogen" genoemd. De haarlijn die die in een punt naar voren loopt en men de "widows peak" noemt, is eveneens een vuurteken.

Vuur maakt naast punten en scherpe vormen ook kuiltjes en gleufjes in het gelaat, volgens de Chinese face reading. Dat zou dan de rede zijn waarom mensen met deze gelaatstrekken een magnetische aantrekkingskracht hebben op de buitenwereld. Vuurmensen vertegenwoordigen namelijk plezier, passie, hartstocht en zijn zeer overtuigend vanuit een onuitputtelijk enthousiasme. Ze werken letterlijk aanstekelijk op hun omgeving, zoals echt vuur dat ook doet. Ze maken iets los in de medemens.

Met dank aan Carolien
Onbewust kan elk mens gezichten lezen. En onbewust associëren wij allemaal de bovengenoemde vormen, als kuiltjes in de wangen, met een lieve inslag. Het heeft iets schattigs, aandoenlijks wanneer wij deze schoteltjes van cupido zien in een gezicht, of dat gezicht nou van een baby is of een volwassen vent. Soms zien we een enkel kuiltje links of rechts, wat je dan kan verklaren met de rechts/links theorie. Daarbij staat rechts voor de lieve inslag van het publieke gezicht en links het de privé beleving betreft.
Vuur in de mens kan een mooi knapperend en gemoedelijk haardvuurtje zijn, maar ook een uit de hand gelopen bosbrand. In tijden van een extreem lange periode van groot vuur, zal het vuur gaan vernietigen in plaats van aanwakkeren. In dit soort periodes kunnen er in ons dynamische gezicht ook subtiele veranderingen ontstaan! Een voorbeeld daarvan is dat de kuiltjes niet meer mooi rond zijn, maar een gleufje worden. Dit is een veranderlijk proces en vaak heel herkenbaar voor mensen die deze schoonheids deukjes zelf bezitten.

Met dank aan de mama van Kirsty
Kin kuiltjes komen doorgaans veel minder voor. Vaak zien we ze bij mensen die een charismatische uitstraling hebben en in de Chinese gelaatkunde wordt een kuiltjes- of gleufjes kin "de kin van een performer" genoemd. Dat wil zeggen dat deze mensen zichzelf goed zouden kunnen laten zien voor een groter publiek. Vaak zien we ze in de gezichten van acteurs of actrices.

De Westerse gelaatkunde zegt weer hele andere zaken over gespleten of kuil kinnen, maar toch zijn ook deze theorieën voor een vrij groot gedeelte terug te herleiden naar de eeuwenoude wijze Oosterse visie.

Voor deze dit moment weer genoeg stof om te ontdekken om je heen, lijkt mij zo. Ik wens jullie allen een hele fijne Valentijnsdag toe, met veel warm hartig vuur natuurlijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten