maandag 2 maart 2015

Gelaatkunde verraadt het recept voor een stralend uiterlijk......Nog altijd zijn er mensen die gelaatkunde een onderwerp vinden uit de hoogste zweefmolen van het leven. Dit vanwege het feit dat de praktische mensenkennis geen wetenschap, maar een pseudowetenschap is. Ook ik was ooit sceptisch en ben, nog steeds, kritisch als het gaat om het kijken en BEoordelen (neen, niet VERoordelen) van mensen. We hebben het namelijk over unieke individuen en niet over hokjes en eenheids-worsten.
Vandaag de dag wordt er veel onderzoek verricht op de uiterlijkheden van mensen en de relatie tot gedrag. Gelaatkunde wordt stap voor stap herontdekt op wetenschappelijk niveau. Practise based wordt steeds meer evidence based. Voor mij persoonlijk niet van belang, om heel eerlijk te zijn. Ik ervaar namelijk dagelijks de waarheden van het lezen van de mens.

Een van de gelaatkundige beauty "hypes" van het moment is het hebben van een stralende huid. Iets dat in eigenlijk elke workshop gelaatkunde aan de orde komt.

Gelukkige mensen zijn het mooist

Dat zal vrijwel niemand betwisten. De vraag is...hoe komt dat? Waarom zien wij zwangere vrouwen stralen, verliefde mensen fonkelen en gelukkige mensen schitteren? Wat is er verantwoordelijk voor deze ontastbare aantrekkelijk ogende energie? Veel theorieën zijn daarover bekend....
Heb jij een stralende persoonlijkheid?
Eén van de theorieën is dat men er onder invloed van hormonale hyperactiviteit "anders" of gezonder uit gaat zien. Hormonen doen veel met ons lichaam en ons systeem. Ook in het geval van stress en een overbelast zenuwstelsel gaan hormonen soms met ons en ons gezicht aan de haal. In plaats van te gaan stralen krijgen we last van een zo genaamde gestresseerde huid die bultjes en rode vlekken kan laten zien hierdoor.
Binnen de praktische mensenkennis noemen we de straling van de huid: de helioda. Helioda staat voor de uiting van onze levensenergie. Het is een energie die gestuurd wordt door veel ingewikkelde chemische processen, waaronder hormonale activiteiten.
Een stralende huid wordt in de gelaatkunde als positieve helioda aangeduid. De levensenergie is als het ware in overvloed aanwezig door gelukkige omstandigheden. Mensen gaan stralen en delen dus eigenlijk een beetje van hun geluk naar de buitenwereld!
Natuurlijk kan een mens niet altijd gelukkig, zwanger, verliefd of gezond zijn... we hebben allemaal wel eens een "off day" of zitten niet lekker in ons vel. De huid houdt op met stralen, de levensenergie keert zich naar binnen om ons systeem aan te zetten tot zelfheling en het nemen van rust. We zien dan bijvoorbeeld bleek of hebben kringen onder de ogen....

Kleurrijke persoonlijkheden

Met het lezen van de huid van het gezicht hanteren we de regel dat een stralende huid een heldere geest en gezond lichaam bevat, een bleke huid een te kort aan energie laat zien en een rode huid innerlijke overactiviteit laat zien. De posities van de verkleuringen in het gezicht, geven aan waar het precies niet goed verloopt, of waar er in het lichaam sprake is van stress factoren. In de lichaamstaal en microsignalen leert men dat dit ook een behoorlijk dynamisch schouwspel in het gezicht kan zijn. Zoals een plotselinge verkleuring van de kin of neuspunt/vleugels. Tijdens gesprekken praten niet alleen onze ogen en mond, onze huid doet gezellig mee!
Schoonheid draait om het evenwicht tussen lichaam en geest.
Het menselijk lichaam kan gestagneerd worden door vele verschillende factoren. Innerlijke stress kent vele oorzaken. Om lichaam en geest in balans te houden is het zaak de weegschaal van actie en rust niet naar één zijde door te laten slaan.
Niet alleen stress laat zijn sporen achter in het gezicht (denk o.a. aan rode oogranden, rimpelvorming, pukkels en rode vlekken of uitslag) ook de manier waarop wij ons lichaam voeden is zichtbaar. In het geval van onregelmatig of ongezond eten, een belaste vochthuishouding tgv weinig water drinken, roken en andere genotmiddelen zullen we er zeker niet "mooier" op worden. Je kan dan smeren wat je wil, peelings toepassen, fillers of botox injecteren....de buitenkant zal volhardend laten zien dat er niet juist voor de binnenkant gezorgd wordt en daarmee zal het effect van de cosmetische artikelen veel sneller zijn werking verliezen. Om er mooier op te worden en stralender door het leven te gaan, zul je dus goed voor je lichaam en geest mogen zorgen. Zo vanbinnen, zo vanbuiten dat is het voornaamste voorschrift voor de ware stralende schoonheid en persoonlijkheid.

Interesse in een consult? KLIK DAN HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten