vrijdag 30 januari 2015

Pas op, het heerst!.....Het gelaatkunde virus.

Afgelopen woensdag kreeg ik weer een prachtige kans om een hele zaal te besmetten met het gelaatkunde virus. Ik had me er goed op voorbereid, dus voldoende visueel materiaal op mijn laptop meegenomen om voor een flinke kruisbesmetting te zorgen.
Annelies en Michael
De openbare lezing stond in het licht van het goede doel: Stichting Angel Wings. De stichting wordt gerund door Annelies Aarts, waar ik eerder al eens een blog over heb geschreven. Deze stichting ondersteunt op eigen initiatief mensen die er, om wat voor reden dan ook, moeilijk voor staan en geen financiële middelen hebben voor "luxe" goederen zoals therapie, een lekkere massage of "gewoon" een mooie bos bloemen.
Binnen de stichting beschikt men over een mooi team mensen met allerlei skills die tegen gereduceerd tarief of alleen onkostenvergoeding deze ondersteuning mogelijk maken.
Aangezien ik Annelies en haar partner Michael een warm hart toedraag, vanwege hun mooie ondersteunende activiteiten en naastenliefde, kwam ik op het idee om de stichting financieel te ondersteunen met de totale opbrengst van de entree van een lezing over gelaatkunde. De enige voorwaarde hierbij was dat zij zelf de organisatie op zich zouden nemen.
Ik kan je vertellen dat ik behoorlijk overweldigd was door hun organisatietalent, er stond een prachtige zaal op mij te wachten met alle faciliteiten die een spreker zich maar kan wensen. Alles werd netjes geregeld en uitgelegd door gastheer Jamay en het feest kon gaan beginnen!

Ik keek mijn ogen uit

Ellen werd professioneel voorzien van lipstick
De opkomst was geweldig! Mensen uit allerlei windrichtingen hadden de zaal in de Smeltkroes te Maarheeze gevonden. Ik werd verrast door zowel bekenden als onbekenden. Van een aantal wist ik van hun komst, maar er waren er ook een aantal minder loslippig geweest, wat voor mij een hele leuke verassing was! Over loslippig gesproken...een van de "oude bekenden" had met mij een soort van akkoordje gesloten via mijn fb pagina. Ze beloofde me met rode lipstick op de foto te gaan (die ze NOOIT van haar leven draagt), indien ik de foto dan zou maken via een zogenaamde selfiestok.
Nou ja zeg, zoiets laat ik me geen twee keer zeggen en nog voor de lezing begon, mocht Ellen eraan geloven en werd ze door de ervaren schoonheidsspecialiste Fanny, voorzien van een prachtige winter rode mond! Daarna volgde natuurlijk de selfie op stok. Ik moet toegeven dat ik het zeer sportief vond EN ontspannend. Ik ging de lezing "los gelachen" in.
Selfie ;-)
De rest van de avond was een aaneensluiting van kennis delen en voorbeeld "materiaal" uit de zaal bekijken. Want dat is nou het handige aan mijn vak als gelaatkundige: tijdens een goed bezochte lezing of workshop is er vanzelfsprekend voldoende voorbeeldstof ter beschikking! Er werd geluisterd, gelachen en er werden boeiende vragen gesteld. Eén van de onderwerpen die ik heb behandeld is die van "liefde op het eerste gezicht", een leuk onderwerp binnen de gelaatkunde waar ik eerder al eens een blog heb gewijd.  De theorie hierover zegt dat er vaak overeenkomsten te zien zijn in gezichten van geliefden. Met geliefden bedoel ik niet alleen maar partnerschap, maar ook de liefde tussen ouders en kind. Mensen die enigszins op elkaar lijken, hebben vaak een herkenningsgevoel, wat maakt dat ze een "klik" ervaren.

Ik heb de afgelopen tijd VEEEEEEL enthousiaste, lieve en warmhartige mails, apps, twitter en facebook berichten mogen ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank! Het doet me goed te zien dat bij veel aanwezigen van de lezing en de afgelopen workshops het virus succesvol is overgebracht en inmiddels zijn werk al doet. Eén van de symptomen van het gelaatkunde virus is de hang naar NOG meer kennis over de mens achter een gelaat, wat zich onder andere uit in het produceren van eigen interessant beeldmateriaal! De opbrengst van het virus kunt u hier onderaan zien. Ik ken het virus zelf maar al te goed en ik kan je vertellen: het kent géén immuniteit en na de eerste besmetting, blijft het voor altijd in je systeem aanwezig!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten