woensdag 7 mei 2014

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over!

Het was me het weekje wel wat betreft de gelaatkunde. Daar waar ik mezelf een aantal weken "vrij" had gegeven mbt consulten en les activiteiten, kwamen daar ineens hele andere communicatieve activiteiten voor mijn gelaatkunde naar boven! Activiteiten om blij van te worden voor iemand die een passie heeft voor een bepaald onderwerp. Want wie droomt nou niet om haar passie te delen met de ander, in de hoop er ook maar een heel klein vonkje van over te kunnen dragen.

Bij "onze" Cor op de radio


Kort voor het vorige weekend werd ik benaderd door Cor Koolen. Cor werkt o.a. bij Omroep Helmond en presenteert daar, naast zijn eigen muziekprogramma, ook sinds kort het programma "Helmond Info". Helmond info is een programma met betrekking tot nieuwtjes en activiteiten binnen onze stad. Ik ken Cor al heel wat jaren en vond het super dat hij onze stadsgenoten wilde informeren over mijn grote passie: gelaatkunde. Wat Cor nog niet wist is dat zijn radiocollega Hetty Aarts mij eerder al had gevraagd om samen met haar een uur radio te maken voor haar programma "In het diepe", waar Hetty een uur lang ingaat op meest uiteenlopende, maar vooral ook boeiende onderwerpen. In samenspraak besloot men dat de informatie die ik zou delen elkaar niet zou "bijten" in de verschillende programma's, dus ik verscheen afgelopen zaterdag op het "spreekuur" van Cor.

Ik kan je wel vertellen, Cor is zo'n beetje de meester wat betreft de communicatie en wie mij als persoon kent en wel eens heeft horen praten, zal begrijpen dat er geen stil moment is geweest in het programma. (Arme luisteraars...) Het werd zo'n beetje een dolle boel! Wat wil je dan ook als je twee vuurmensen, met ieder hun eigen passie, samen het vuurtje op laat stoken. Dat wordt een hete brij! Natuurlijk heeft Cor naast zijn passie voor al wat hij doet nog andere kwaliteiten en wilde hij ook weten wat zijn gezicht mij vertelde. Ik kon aan Cor vertellen dat hij wat dat betreft zijn roeping heeft gevolgd. Zijn gezicht bezit namelijk een ruime communicatiefactor. Zijn ogen, mond en spontane neus maken dat hij een levendige en snelle communicator is. Het was leuk om daar aanwezig te zijn, te zien hoe zo'n studio werkt en hoe er gewerkt wordt op de eerste verdieping van de spiksplinternieuwe Cacaofabriek!
Op 27 Mei a.s. om 19.00 uur mag ik het nogmaals meemaken en dan wel een heel uur lang! Hetty en ik hebben vandaag het programma al samen doorgewerkt en ik kan jullie verzekeren dat het een heel leuk uur gaat worden met boeiende informatie over gelaatkunde!

 Onder vier ogen


Dat gesprek voerde ik deze week met BNN presentator Jan Versteegh. Via mijn vriendin en top blogster Cindy kwam ik op het spoor van het BNN programma "de Social Club".
Misschien kennen jullie Cindy nog. Een tijd geleden heb ik een blog  geschreven over Cindy's bezoek aan mij. En zij beschreef haar eigen ervaring over haar consult bij mij. Het is de moeite om te lezen hoeveel invloed het heeft op onze geest wanneer het uiterlijk een verandering krijgt.
Cindy werd door Jelte van de Social Club geïnterviewd over haar informatieve blogartikelen die gaan over haar kaakoperatie en de impact hiervan. De kaakcorrectie was er niet zomaar eentje, maar een hele heftige. Het veranderde haar uiterlijk, evenals haar leven daarna. Op een mooie wijze wel te verstaan.
Na dit programma te hebben gezien heb ik, na de nodige aanmoedigingen, de stoute schoenen aangetrokken en een twitter bericht gelanceerd. Zo geschiedde.... De redactie van de Social Club nam contact op en een paar dagen later verscheen Jan op de stoep vergezeld van zijn collega cameraman. De opnames waren heel leuk om mee te maken en de uitkomst zal al morgen te zien zijn op tv dus....KIJKEN!!!

8 Mei om 19.55 uur

De Social Club bij BNN op Ned 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten