zaterdag 26 april 2014

Het beste wat je kunt bereiken, is te worden wie je bent.

"Wees jezelf! Een origineel is altijd meer waard dan een kopie." Deze zinnige quote las ik vandaag op internet. Waarheid als een koe, in mijn ogen. Dit is voor mij herhaaldelijk bevestigd in de karakteranalyses die ik inmiddels voor vele mensen heb mogen maken. Het lijkt in de mode dat wij allemaal aan ons zelf willen werken. Na het maken van een karakteranalyse wordt aan mij niet zelden gevraagd hoe men een karaktereigenschap, die de persoon zelf als negatief ziet, kan veranderen. Het antwoord daarop is simpel, kijk naar wat er WEL is in plaats van wat er NIET is. Kijk dus dieper in je eigen vijver!
Werken aan jezelf is niet jezelf willen veranderen of anders maken, maar het polijsten van je eigenschappen zowel positief als negatief. Hoe meer je bereid bent om jezelf te ontmoeten, hoe gemakkelijker het proces van de verevenwichtiging zal kunnen verlopen.
In het gelaat is zo'n verandering overduidelijk zichtbaar. Sommige mensen hebben over de jaren heen ware transformaties. Een duidelijk voorbeeld van een gelaatkundige transformatie vind ik persoonlijk een vrouw die moeder wordt. Veel aspecten in het gelaat veranderen in dit proces zeer subtiel, maar iedere gelaatkunde leek kan zien dat er iets is veranderd in de uitstraling van een moeder geworden vrouw. Als nog later in het leven als een ouder grootouder wordt, valt er niet zelden een prachtige sluier van ondefinieerbare mildheid over hun gelaat.

Nee jij dan!

bron
Om gelaatkunde toe te kunnen passen op een ander, is het van groot belang om eerst zelf eens goed in de spiegel te kijken. Mensen die aan mij vragen wat voor foto's van vrienden en bekenden ze mee kunnen nemen naar de cursus, krijgen van mij eerst het advies een spiegel mee te nemen. Je ziet de dingen namelijk niet zoals ze bij een ander zijn, maar zoals jezelf bent.
Tijdens consulten en lessen moet ik dan ook vaak lachen wanneer iemand heel hard roept: "dat heeft toch iedereen?!" Een typisch gevalletje van "wie ben IK", is dat. Om gelaatkunde echt objectief te kunnen beoefenen is het dus zaak om eerst jezelf te ont-moeten. Face tot face. Dat is heel toepasselijk in een gelaatkunde les!

Zelf heb ik eveneens heel vaak deze spiegel gezien en zie deze nog regelmatig, zowel letterlijk als figuurlijk. Wat ik daarin zie, vraagt ook zo nu en dan van mij om mijn polijstmachine weer eens ter hand te nemen. Eén van mijn "gebreken" is onder andere het koesteren van mijn comfortzone terwijl ik heel goed weet waar de magie te halen is....niet daar dus!
Kort geleden had ik weer zo'n fase waarin ik steeds weer mensen ontmoette die mij de spiegel voorhielden en daarbij voor mij het juiste voorbeeld gaven. Mensen met een immens vertrouwen in alles wat onbekend is, maar vertrouwen hebben omdat het goed voelt in hun hart. Dan weet ik, het is weer tijd voor hakken en polijsten, heel praktisch.

Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf

Zo geschiedde..... Ik verliet mijn gelaatkundige comfort. In dit geval mijn veilige thuishaven voor mijn gespecialiseerde gelaatkunde cursussen: centrum de Blauwe Roos. Met in mijn achterhoofd de wetenschap dat innerlijk groeien altijd een beetje pijn doet, maar vooral een keuze is.
Zo hebben wij allen de keuze en de mogelijkheid om ons innerlijk te verfraaien en daarmee ook onze buitenzijde. Verwacht geen wonderen overigens, dat wat groot is zal nooit vanzelf heel klein worden of vise versa, maar het is de straling en de subtiele noot die een gezicht steeds mooier maakt. Daarnaast is het omgekeerde zonder twijfel evenzeer mogelijk!

Iedereen die interesse heeft in innerlijke groei zal een basis cursus gelaatkunde aanspreken. In een basis cursus gelaatkunde kan je namelijk volgens een bepaald stappenplan in twee dagen leren waar jou mogelijkheden tot verrijking van jezelf liggen.
Je leert dus veel over jezelf, je hiaten én je talenten. Uiteindelijk draait het erom dat je veel dingen kan worden, maar jezelf zijn is toch altijd het belangrijkste! (Voor meer info over deze cursus klikt u hier.)


Tot zover mijn blog bijdrage voor deze week en wil ik bij deze ook van de gelegenheid gebruik maken om Centrum de Blauwe Roos te hartelijk te bedanken voor het ondersteunen van mijn cursussen die ik daar heb mogen geven in de afgelopen jaren.

Daarnaast wil ik Inge, Marca, Hugette, Lia (wassie weer spannend? ;-), Daniëlla, Theo, Helene, Cindy, Michael, Miek, Nevyn en alle regelmatige bloglezers voorzien van een virtuele en zeer gemeende knuffel. Dank, omdat jullie er allen herhaaldelijk voor zorgen dat mijn, soms troebele, vijvertje toch steeds opnieuw weer kraakhelder wordt!

Ook mijn MMC collega's ga ik niet vergeten in deze "betuiging", zij stellen zich namelijk regelmatig vrijwillig (ja echt...) en moedig beschikbaar als proefkonijn voor mijn gelaatkundige "missies" !

 

 

 

 !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten