dinsdag 31 december 2013

Een knallende analyse met aardig wat vuur! Een gelaatkundige analyse van Marielle van den Hurk- Rovers.

Deze blog schrijf ik op de laatste dag van het jaar! Een mooie afsluiting van een jaar vol verrassingen, waar deze gelaatkunde blogpagina er één van is. Een jaar van keuzes maken vanuit het hart en kiezen voor dat wat echt bij mij hoort en past. Dit leverde mij veel moois op zoals verdieping binnen de gelaatkunde, nieuwe warme contacten en mooie inzichten gebracht door onverwachte mensen en gebeurtenissen op mijn levenspad.
Dat er zoveel interesse zou zijn in gelaatkunde had ik niet verwacht. Ik ben heel blij om te mogen zien dat er aardig wat belangstelling is in dat wat een mens van buiten laat zien. En daarmee ook prijsgeeft wat er van binnen leeft. Dit geldt voor het kijken naar "de ander", je kind, partner of collega, maar zeker ook voor jezelf als individu. Wat laat jij zien aan "de ander"? Hoe hard heb je gewerkt aan jezelf en wat zijn hierbij je valkuilen en talenten....?

Op deze laatste dag van 2013, ga ik opnieuw iemand beschrijven die zo lief was om zich vrijwillig beschikbaar te stellen voor een analyse blog. Dit keer betreft het een dame met snelheid en vuur: Marielle van de Hurk!

Het vuur uit de sloffen lopen

Marielle is een typisch gevalletje van de bovenstaande gezegde! Ik gebruik regelmatig een gezegde voor, of in mijn blogs. Het laat zien dat wij eigenlijk al heel lang de kennis verstaan van gelaatkunde en temperamenten. Ik het geval van Marielle zien wij opnieuw iemand die voornamelijk het kiemblad uit de bewegingsaard representeerd! Dat sluit aan bij de vorige geanalyseerden Paul en Peter. Grappig eigenlijk en ik denk geen toeval. De snelsten hebben ook het snelste gereageerd op mijn oproep....natuurlijk!


Op de foto van Marielle in het geheel heb ik lijnen geplaatst om duidelijker te laten zien hoe lang met name haar benen zijn. De benen van Marielle willen bewegen, wat zal inhouden dat ze alles behalve een stilzitster is, mogelijk zelfs op het onrustige af. (Voor een vergroting van de foto kan je op de foto klikken.)

Ook in haar gezicht is duidelijk de lengte zichtbaar. Dat houdt in dat het hoofd en lichaam het met elkaar eens zijn wat betreft de drang om in beweging te zijn. Haar hoofd is dus ook graag in beweging: wat ze bedenkt wil ze ook graag uitvoeren. Soms gaat dat echter wat té snel en dus impulsief. De armen en vingers van Marielle zijn ook lang en pakken aan. Niet denken maar doen! Wat niet lang is, is haar romp met alle vitale organen. Verhoudingsgewijs is de romp juist wat klein en kort en valt eerder in het buitenste kiemblad die de gevoeligheid representeert. Dat zou kunnen inhouden dat Marielle last kan krijgen van haar verteringsproces, met name in tijden van lichamelijke- of geestelijke stress. Letterlijk het verteren van emoties dus eigenlijk.


Wanneer we kijken naar de verhoudingen in haar gezicht, blijven we voornamelijk de lengtelijnen tegenkomen. Deze zijn te zien aan haar voorhoofd, haar neusbot, het gedeelte tussen neusbasis en bovenlip en haar kin. Vooral de kin laat opnieuw iets zien over hoe wij als mens in beweging komen. De kin van Marielle vertelt ons dat zij neigt tot impulsief zijn.
Gelaatkunde is een optelsom van feiten. Hoe vaker ze voorkomen, hoe sterker de eigenschap zal zijn. Marielle loopt zich dus het vuur uit de sloffen en kan daarbij ook uit haar slof schieten met deze snelheid en de vuurelementen die zichtbaar zijn aan haar gelaat.

Laat de vlammen maar dansen!

In de Chinese gelaatkunde kijkt men naar de 5 elementen die zichtbaar zijn in een gezicht. Elk element heeft zijn karakteristieke kenmerken. Het gezicht van Marielle laat veel vuur elementen zien. Innerlijk vuur maakt volgens de Chinese face reading scherpe hoeken en/of kuiltjes of gleufjes in het gezicht. Marielle heeft veel scherpe hoekjes in het gezicht zoals te zien is aan de scherpe neuspunt, de hoek in de wenkbrauw, de widowspeak (het puntje midden in de haarlijn die naar voren komt), de puntige cupido boog en niet te vergeten heeft ze een lichte deukje/gleufje in de kin!

Vuur geeft bepaalde karaktereigenschappen die onder andere te maken hebben met hoe echt vuur zich gedraagt. Vuur flikkert, het is enthousiast en vurig, wil zich laten zien, kan snel om zich heen grijpen en invloed hebben op de omgeving.  Het is vaak te zien bij mensen die kunnen performen, zoals acteurs en actrices.
Vuur heeft lucht en brandstof nodig om te kunnen branden. Dit kan zich vertalen naar het feit dat Marielle mensen nodig heeft in haar omgeving die haar kunnen stimuleren en haar de gelegenheid geven zich verbaal te uiten, anders kan het vuur gaan doven en daarmee ook het enthousiasme, de creativiteit en de positieve beweging in het leven. Een andere optie is dat het vuur te groot wordt en onbeheersbaar. Dit kan zich uiten in het verbranden van jezelf (burnout/depressie) of door de omgeving een stevige uitbrander te geven.


De westerse gelaatkunde kijkt op een hele andere wijze naar een gezicht. Vanuit de westerse gelaatkunde zien we naast de eerder genoemde lengtelijnen veel fijne gelaatstrekken en een huid met een gele ondertoon. De fijnheid en de huidtoon past, net als de romp, in het kader van de gevoelsstructuur. Marielle is een gevoelige vrouw.
De communicatiegebieden: neus, wang, mond en ogen laten zien dat Marielle zich in de buitenwereld wat introverter zal opstelt dan in haar privé leven. Haar rechterzijde is smaller en meer gespannen. Meestal berust dit op negatieve ervaringen uit het verleden wat betreft de communicatie. Marielle is voorzichtiger geworden en selectief in dat wat zij naar buiten brengt buiten haar privéleven. 

Tot slot wil ik Marielle, Paul en Peter nogmaals hartelijk bedanken voor het feit dat ik vele mensen heb kunnen laten kennismaken met een analyse op basis van praktische mensenkennis. Daarnaast wil ik alle lezers bedanken en jullie allemaal een prachtig, liefdevol en hartverwarmend 2014 wensen!

Reactie van Marielle 

Leuk om mee te hebben mogen doen. Nooit geweten dat er aan het gelaat en lichaam zoveel af te lezen is. Herkenbare punten, grappig ook om zo terug te lezen. Bedankt dat ik mee heb mogen werken aan je blog.
Groet, Marielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten