dinsdag 5 augustus 2014

Het gezicht is als een goed boek: de geheimen van de geestelijke botox.

Anti-aging is vandaag de dag een heel belangrijk item. We willen met z'n allen zo lang mogelijk jong blijven en daar hoort er jong uitzien ook bij. De schoonheidswereld en wellness varen er wel bij en er zijn een hele boel goede en verantwoorde anti-aging programma's die ervoor zorgen dat vroegtijdige veroudering niet meer nodig is.

Van kind naar volwassen vrouw: het gezicht is als een goed boek! (Met dank aan Janine!)
Als gelaatkundige vind ik een au naturel gezicht zonder geknutsel, dat past bij de leeftijd, het mooist. Het gezicht is dan als een interessant boek met vele hoofdstukken inclusief een voor- en nawoord. Soms laat het zelfs tekenen zien dat het is opgedragen aan één of een aantal personen die hun lief zijn. Toch ben ik alles behalve tegen op het jong houden van de huid of het tegengaan van onnodig snelle veroudering. Het remmen van het natuurlijke verouderingsproces kan op verschillende manieren. De meeste mensen denken hierbij vaak aan fillers, botox, laseren of peelings. Toch zijn er ook hele natuurlijke manieren om de strijd tegen afzakkende oogleden, wangen en kinnen aan te gaan. Met de wetenschap dat ons gezicht een grote spiermassa is bieden spierversterkende programma's tegenwoordig een uitkomst; facial yoga ook wel facial fitness kan hierbij effectief de strijd aangaan tegen de  zwaartekracht.

Geestelijke botox


Er bestaan verschillende boeiende sites die uitleg geven over hoe de gezichtsverstrakkende oefeningen uitgevoerd moeten worden. Volgens de meeste programma's zorgt de gezichten-yoga niet alleen voor spierversterking, maar wordt eveneens de doorbloeding van de huidlagen gestimuleerd en de huid als het ware van binnenuit gevoed. Op youtube staan talloze leuke, hilarische en soms ook ingewikkelde voorbeeld filmpjes over deze vormen van gezichtstraining. Van weg wrijven tot gekke bekken trekken. Van het stimuleren van spieren met drukpunten tot massages met geoliede soeplepels. Een van mijn favorieten zijn de filmpjes van the faceyogamethod. De filmpjes zijn te zien op het youtube kanaal van een alleraardigste Aziatische dame die, op een vrolijke en luchtige wijze, antirimpelraad geeft aan de kijker. Hieronder een van haar filmpjes, speciaal voor degene die af willen van hun fronsrimpels. Ik denk dat ik gewoon eens een poging ga wagen, hoewel het "gewoon" niet maken van de expressie die de rimpels veroorzaakt ook een aanrader is. Mijn fronsrimpels zijn er zichtbaar door gereduceerd. Laat ik het een geestelijke vorm van botox noemen!


Het is voor mij volledig logisch te weten dat het ontstaan rimpeltjes en verkleuringen of een grauwe huid ook veroorzaakt kunnen worden door een onverstandige leefstijl zoals roken. Tegenwoordig eisen veel plastisch chirurgen van hun cliënten dat ze stoppen met roken voordat ze een (cosmetische) ingreep ondergaan, omdat bekend is dat de wondgenezing door roken ernstig wordt belemmerd. Wat natuurlijk niet ten goede komt aan het beoogde resultaat.

Werkt het?

Ik ben serieus overtuigd van de werking van dit soort programma's. Wat van belang is om in te zien, is dat deze methoden van gelaatsworkout levenslang toegepast zullen moeten worden. Dat is iets waar veel wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig is. Een tijdje oefenen zal vast zijn vruchten afwerpen, maar bij het staken van de oefeningen zullen huid en spieren opnieuw snel degenereren en verslappen. Daarnaast zijn voeding, voldoende slaap, het reduceren van stress en genotsmiddelen eveneens belangrijke componenten in het afremmen van huidveroudering en het behouden van een jeugdige uitstraling.

“The most beautiful face is always the face of the peaceful mind!”
  ~Mehmet Murat Ildan~

2 opmerkingen:

  1. Prachtig blog Peggy! Bedankt voor het delen van de informatie rondom gezichten-yoga. Heel inspirerend! En hoewel ik het niet vervelend vind dat mijn huid veroudert en dat ik er rimpels bijkrijg, ga ik vanavond toch meteen aan de slag met die twee geoliede lepels!

    BeantwoordenVerwijderen