woensdag 19 februari 2014

Schoonheid is wat je geest er van maakt. Een gelaatkundige analyse van Maartje Verspaget.

Een tijd geleden deed ik een oproep op facebook. Ik was opzoek naar een jeugdige, tussen de 14 en 21 jaar. Men vroeg zich mogelijk af waarom juist deze leeftijdsperiode. De rede hiervoor is dat binnen de gelaatkunde je periodes van zeven levensjaren kan aanduiden. Het gezicht dat ik zocht voor mijn blog was dat van een jong mens in de derde periode van het leven: van puber naar jong volwassene. De interessante fase waarin wij ons steeds bewuster worden van ons eigen "zijn" en de invloed van ons persoonlijk handelen op de wereld om ons heen.

Mijn oproep gaf VEEL leuke reacties haha. Er waren zelfs een paar volwassenen die mij ervan wilden overtuigen dat zij eeuwig 18 waren gebleven ;-) Van hart, ja dat geloof ik graag, gelukkig raakt het kind bij sommigen van ons nooit verloren. Het gezicht laat helaas toch wat anders zien. Dus reuze blij was ik met de zeer spontane "aanmelding" van de 19 jarige Maartje, die zich best bloot durfde te stellen aan een analyse voor mijn blog!!

Oranje, met een vleugje blauw

Zoals altijd beginnen we met het kijken naar de persoon in het geheel. Iets dat wij ook nooit moeten vergeten om tot een goed algemeen beeld te komen van een persoon. Hoofd en lichaam kunnen namelijk twee hele verschillende boodschappen geven aan het karakter, waardoor er een kans bestaat op innerlijke conflicten.
Daarnaast is het van belang om je niet af te laten leiden door kleding. Kleding maakt dat het soms anders lijkt dan het daadwerkelijk is!! Dit is ook het geval bij Maartje. Het lijkt op de foto alsof de nadruk ligt op haar buik/heupen terwijl zij in levende lijve veel slanker is dan op de foto lijkt!!

In het geval van Maartje zien wij bij haar veel beweeglijke aspecten: ze is in het bezit van lange armen en benen en haar hoofd laat zowel lengte als breedte zien.
Binnen de gelaatkunde geven we het beweegtype of mesodermale type de kleur rood.
Naast de bewegingsaspecten zijn er ook duidelijk veel kenmerken van het buitenste kiemblad: te zien aan de sterk stralende ogen, de fijne haren en huidtoon. Het zijn de kenmerken van het het gevoelstype, ook wel bekend als ectodermale type. De kleur geel gebruikt men in de gelaatkunde voor dit type.

Maartje valt dus binnen het mengtype bewegings- gevoelsaard. Wat gelaatkundigen ook kennen als de oranje structuur. Hier en daar zijn er wat vlezigere gedeelten waar te nemen (lippen, neuspunt,voorzijde romp) dus dat geeft een vleugje blauw van het endodermale type, ook wel bekend als de voedingsaard mens. Dit vleugje zorgt bij Maartje voor haar zachtheid en de innerlijke drang naar planning en rust. (Waar zij vaak niet aan toe zal geven...)

Het is voor een buitenstaander vast heel vreemd om te horen wanneer een stel gelaatkunde liefhebbers het onderling hebben over: "die rode vrouw of die paarse baas".
De kleuren geven dus de mengtypen aan die bestaan vanuit de kiembladen leer, de leer die aangeeft dat elk menselijk wezen bestaat uit drie kiembladen die elk hun eigen bijdrage leveren aan ons karakter en uiterlijk.

Een gevoelige magneet 

Kijkende naar het gezicht van Maartje valt mij meteen haar bijna magnetische, zachte uitstraling op. Haar ogen zijn helder en hebben een mooie gevoelige straling, zelfs op de foto is het zichtbaar dat ze een open hart heeft. Je kijkt als het ware via haar ogen naar binnen!


In Maartjes gezicht zijn veel aantrekkende "krachten" te ontdekken. Haar haarlijn geeft volgens de Chinese gelaatkunde aan dat ze bovengemiddeld aantrekkelijk wordt gevonden vanwege haar vrouwelijke uitstraling. Haar ronde neuspunt laten een levensgenietster zien. Haar mooi getekende volle lippen vertellen dat ze houdt van gezellig babbelen en ze beschikt over veel humor (verticale lijn in het midden van de onderlip). Maartje kan praten als Brugman en heeft zeker de gave om mensen te entertainen,te boeien en te overtuigen omdat ze kan vertellen met de kracht van haar innerlijke vuur, haar passie. De passie zal zo nu en dan gevoed worden door haar winzucht, dat ervoor kan zorgen dat ze fel uit de hoek kan komen in een discussie, zeker wanneer ze overtuigd is van haar gelijk.
Hieruit zou een mogelijk innerlijk conflict kunnen ontaarden voor Maartje, want haar gezicht- en hoofdvormen laat zien dat zij houdt van harmonie en ze neigt zichzelf aan te passen op dat wat een ander van haar nodig heeft. Haar hoge mate van gevoeligheid zouden ervoor kunnen zorgen dat ze af en toe een innerlijk gevecht heeft tussen haar aanpassend vermogen en haar ogenschijnlijke felle reactie op onrecht en niet onderbouwde kritiek.

Zoals je hierboven kan zien is Maartjes gezicht best in balans. Opvallend voor een persoon van deze leeftijd, omdat het inhoudt dat Maartje zelf heel goede balans op kan maken tussen ratio en gevoel, binnen- en buitenwereld. Natuurlijk zal ook zij met periodes zoekende zijn, maar doorgaans zit ze goed op haar pad en laat zich daar niet zomaar vanaf leiden.
Maartje kiest met haar gevoel, ze kan niet anders! Alle trekken aan haar linkerzijden wijzen op een zeer actief gevoelsleven. Zelfs de rodere kleur van haar huid geeft dit aan! Daarnaast bezit Maartje alle fysiognomische "kenmerken" van een hooggevoelig persoon, zoals beschreven in deze blog 

En zo kom ik toch weer aan het einde van mijn blog over Maartje. Ik zou nog pagina's vol kunnen schrijven over al dat wat nog verder zichtbaar is aan haar uiterlijke verschijning. Een gelaatkunde analyse duurt gemiddeld gezien namelijk één heel uur! Dat wat de geanalyseerden in de gelaatkundige observatie hebben meegekregen over zichzelf is dan natuurlijk véél meer dan ik hier ooit zou kunnen schrijven!

De reactie van Maartje


Ik heb met plezier meegewerkt aan deze blogpost. Toen ik je oproep op facebook zag, heb ik gelijk gereageerd. 

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar gelaatkunde en ik ben nu heel wat wijzer. Ik vond het super interessant om meer over mezelf te leren, maar ook van het vak zoals jij dit met veel passie beoefend. Ik heb de ontmoeting als plezierig beschouwd en stond versteld van alle waarheden die je uitsprak. Ook werd ik gemotiveerd door jou passie en dat heeft er toe geleid dat ik nu nog nieuwsgieriger ben naar gelaatkunde. Bedankt voor de zeer inspirerende reading!


Interesse in een analyse? KLIK DAN HIER.


1 opmerking: