woensdag 20 november 2013

We houden gewoon ons gezicht in de plooi

Deze keer zal mijn blog gaan over één van mijn favoriete onderwerpen...Rimpels!
Rimpels zijn er in alle soorten en maten en er zijn allerlei redenen met betrekking tot het ontstaan. In de loop van ons leven, nemen de rimpels doorgaans toe en soms hebben mensen aan het einde van hun leven een behoorlijk getekend gezicht. Er zijn ook mensen die heel lang rimpelloos door het leven gaan, of zo nu en dan een rimpeltje laten weg werken. Niks mis mee. Maar als je het geheim kent achter het ontstaan, kan je jezelf ook van binnenuit een anti-rimpel behandeling geven!

Door het leven getekend

Rimpels ontstaan onder andere door het herhalen van mimiek en bepaalde expressies. Hoe vaker deze expressie wordt herhaald, hoe duidelijker de rimpel zal worden. Daarnaast spelen ook het huidtype, leefstijl en genetische aanleg een rol.
Wanneer je ongelukkig bent of een hard of ongezond leven hebt gekend zeggen we niet voor niets dat je voor het leven getekend bent. Dit geldt in de letterlijke als in de figuurlijke zin. Dat is ook precies wat gelaatkunde pretendeert: dat wat van binnen leeft is van buiten zichtbaar.
Rimpels hebben in de gelaatkunde gelukkig niet alleen een negatieve lading. Als je veel lacht, bijvoorbeeld, krijg je ze ook rondom je ogen. Deze zogenaamde zonnestraaltjes zien er vaak grappig en aangenaam ogend uit. Mensen met dat soort kraaienpootjes worden dan ook aangeduid als positief en aantrekkelijk voor de buitenwereld.


Hoe kom je ervan af?

Om aan een rimpel te komen is geen kunst, maar om er vanaf te komen is een andere zaak. Een simpel antwoord hierop is: stop met het maken van de expressie  die de rimpel veroorzaakt! Dat is simpeler gezegd dan gedaan want doorgaans heb je helemaal niet in de gaten dat je het doet of wat je doet. Meestal "trek" je onbewust en regelmatig een bepaald gezicht, dus het is een kwestie van bewust worden.
Lijnen die zijn ontstaan door verdriet en lichamelijk- of emotionele pijn zijn lastiger weg te werken door de bovenstaande techniek. Verdriet zit nu eenmaal diep in de ziel en kan in sommige gevallen niet worden bevrijdt. Vergeven en loslaten of erover praten kan helpen. Maar uit ervaring weet ik dat de lijnen er toch in meer of mindere mate zullen blijven. Soms verdwijnt de lijn in het gezicht en blijft er wel een soort van "nawee" achter in de vorm van overmatig pigment.
Beter is het om rimpelvorming te voorkomen! Stress reduceren, een gezonde leefstijl en voeding kunnen al heel wat bijdragen aan een mooie soepele huid. Verder is een poging tot een zo harmonieus mogelijk innerlijk een aanrader. Dat is te realiseren met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Rimpels vertellen een verhaal. Een verhaal over hoe vaak je in je leven hebt gelachen en gehuild en hoe jij daar als individu mee omgaat. Een goede gezichtenlezer kan daarnaast zien en vertellen op welke leeftijd de emotie ongeveer heeft plaatsgevonden en met welk levensthema ze verbonden zijn.
Het is mogelijk om de lijnen te reduceren met een cosmetische ingreep, maar als de onderliggende oorzaak en/of emotie verborgen of onverwerkt blijft is de kans groot dat de lijn uiteindelijk weer zichtbaar wordt. Om een langduriger effect te krijgen zou je eigenlijk niet alleen aan de buitenkant werk moeten verrichten, maar ook daarbij de binnenkant moeten helen en verzachten.


"Alas, after a certain age every man is responsible for his face." ~Albert Camus~
Alas, after a certain age every man is responsible for his face.

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/albertcamu131263.html#KUJ0C32qVigS4xEv.99
Alas, after a certain age every man is responsible for his face.

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/albertcamu131263.html#KUJ0C32qVigS4xEv.9
Alas, after a certain age every man is responsible for his face.

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/albertcamu131263.html#KUJ0C32qVigS4xEv.99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten