woensdag 13 november 2013

De wereld op de kop.

Soms vragen ouders aan mij of het mogelijk is om te zien of hun kind, volgens de regels van de praktische mensenkennis, de potentie heeft om een goede voetballer te worden. Het antwoord is kort en simpel: "ja"!
Het is daadwerkelijk zichtbaar aan een hoofdvorm, dat er een talent is op het gebied van de benen. Andere bijkomstige gelaatskenmerken, zullen dan bepalen of het talent tot topsport aanwezig is. Want daar heb je natuurlijk meer competenties voor nodig dan alleen het talent om iets goed met je benen te kunnen!

De wereld op de kop

In een eerder geschreven blog heeft u al kunnen lezen dat in de frenologie, of te wel schedelleer, het achterhoofd de plek is waaraan men kan zien wat iemands onbewuste motorische- en sociale impulsen zijn.
Over de sociale impulsen heb daar al uitgebreid gesproken. De motorische impulsen zijn echter ook waarneembaar op het achterhoofd. Het is zichtbaar of er bijvoorbeeld een talent is op het gebied van armen en/of benen. Maar er is ook te zien of iemand een ongemak heeft dat speelt op lichamelijk gebied. De duiding van het menselijk lichaam is dus letterlijk de wereld op zijn kop. De zone van de voeten bevinden zich op de kruin, die van de armen en handen op de rand onderaan de schedel. Ook andere lichaamsdelen als heupen en romp zijn "zichtbaar" op het middengedeelte van het achterhoofd.
Het mag duidelijk zijn dat bij het lezen van het achterhoofd de duiding dus tweeledig kan zijn: sociaal en/of lichamelijk.

Voetbalhoofd

In het geval van het schedelkundig bekijken van een talent tot bijvoorbeeld voetballen is het dus de kruin die een eerste antwoord zal geven. Wat we willen zien is dan een zo genaamde hoge kruin, dus een verhoging of verdikking op de schedel op het motorische gebied van de voeten en benen, zoals te zien is op het plaatje.
Zoals ik eerder al schreef, zal alleen dat niet voldoende zijn om een goede sporter te worden. Daar is ook doorzettingsvermogen, vooruitstrevend vermogen en winzucht voor nodig. Dit alles is af te lezen in het gezicht!


Het is van belang om altijd voor- en achterzijde samen te bekijken, ook in het geval van het ontwikkelen of het hebben van een talent speelt dit een grote rol. Het zou te simpel zijn om alleen op basis van een goede motorische impuls te zeggen dat iemand goed kan voetballen, echter...de potentie is wel in de basis aanwezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten