dinsdag 22 januari 2013

Vrouwen vinden vrouwelijk uitziende mannen aantrekkelijk.

Vrouwelijk uitziende mannen zijn regelmatig het mikpunt van grappen - maar onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen ze toch het meest aantrekkelijk vinden!

In een studie uit 2012, werden aan 449 vrouwen een reeks beelden getoond van gezichten van
mannen die waren gemanipuleerd. Op een aantal afbeeldingen werden er bij de mannen oa. de wenkbrauwen hoger geplaatst, de kaken verkleind en de ogen groter gemaakt om ze een meer vrouwelijke look te geven. Bij andere afbeeldingen werd er juist meer nadruk gelegd op de mannelijke gelaatstrekken, zoals een bredere kaak en een geprononceerde wenkbrauwboog. Op de ene helft van de afbeeldingen keek de man in de camera en bij de andere helft niet (zonder daarbij de blik echt af te wenden)

Aan de vrouwen in de studie, die aan de Universiteit van Aberdeen uitgevoerd, werd gevraagd om te kiezen welke mannen ze zouden kiezen voor een langdurige relatie. Driekwart van hen koos voor de meer vrouwelijke uitziende mannen en bij voorkeur degenen die direct keken naar de camera.

De onderzoeker die deze studie leidde, dr. Ben Jones, van het Face Research Laboratory, zegt dat vrouwen vrouwelijk mannen ervaren als eerlijk, vriendelijk en ze hen inschatten als goede ouder. Daarnaast is het volgens de vrouwen te verwachten dat de vrouwelijkere mannen meer empatisch zouden reageren op hormonale schommelingen als een menstruatie of zwangerschap.


 uit: Social support influences preferences for feminine facial cues in potential social partners. Experimental Psychology

Geen opmerkingen:

Een reactie posten