maandag 18 september 2017

Gelaatkunde ontmoet Guasha Therapie

Het is even wat stiller geweest op mijn blog dan jullie van mij zijn gewend. Dat komt omdat er allerlei bijzondere veranderingen gaande zijn in mijn leven. Eigenlijk hebben ze allemaal het thema "afscheid is een nieuw begin". Iets wat momenteel veel mensen lijken te ervaren.

Voor het leven geldt in mijn geval dat je eerst los mag laten om te kunnen zien waar het nieuwe pad naar toe leidt. Bij het voelen van de keuze trekt de mist op en wordt het pad helderder. Of je het ook daadwerkelijk gaat bewandelen, blijft een keuze van jezelf. Soms kan je ook besluiten om het pad nog niet in te gaan en laat je het tijdelijk begroeien. Om het vervolgens op een later en meer geschikt moment te gaan ontginnen. Zodat je alsnog de wandeling kan gaan maken.

Eén van deze paden leidde mij naar een bijzondere therapievorm die blijkbaar veel raakvlakken heeft met de wijze waarop ik de gelaatkunde en de praktische mensenkennis vormgeef: de Guasha Therapie.

Schrapen met Jade

Bron: www.guashacentrumsantai.nl
Al jaren lang kruist deze therapievorm mijn pad. Het kwam aanvankelijk tot mij via een cliënt die ik zag voor een karakteranalyse. Hij liet zich al jaren behandelen met de schraaptechniek en met succes. Later ontmoette ik in een consult een dame die het toepaste bij paarden. Nog later kwam vanuit mijn interesse in gezichten, de Guasha gelaatsbehandeling in mijn vizier.

Guasha Therapie is een eeuwen oude Oosterse schraaptechniek waarbij afvalstoffen en toxinen in het lichaam worden los geschraapt met een schraper van Jade steen. De vrijgekomen afval- en gifstoffen kunnen zo door onze organen weer worden verwijderd. Door deze techniek toe te passen ontstaat er een betere doorbloeding en energiestroom in het lichaam. Het proces is diepgaand en geeft ook een soort van tekening (Sha) op het behandelde gebied zoals je op de bovenstaande foto kan zien. Hoe het werkt en deze Sha ontstaat is een ingewikkeld proces wat je HIER kan lezen. Je kan Guasha gebruiken als behandeling bij klachten, maar nog mooier zou zijn wanneer men juist ter preventie van klachten met regelmaat een therapeut zou bezoeken.

Niet meer van mijn padje

Na een hele poos was ik dus weer opnieuw beland aan het begin van het begroeide pad. Ik ontving namelijk een mail met een uitnodiging van Harris Sleegers, opleider en oprichter van het Guasha Centrum "Santai" om kennis te maken. Dit keer besloot ik dat ik klaar was om dit inmiddels dichtbegroeide pad te gaan ontginnen, de mist klaarde op en ik ging aan de wandel.
Bron: www.guashacentrumsantai.nl
In het gesprek met Harris, werd mij duidelijk dat er een aantal overeenkomsten zijn binnen de Guasha en de Praktische Mensenkennis! Een voorbeeld daarvan is de verdeling in klachten aan de linkerzijde (gevoelszijde) of rechterzijde (publiekszijde) van de mens. De kennis vanuit de psychognomie (gelaatkunde) kan daarnaast ook in de Guasha Therapie aanvullend zijn. Zoals de reflexzones die men kan waarnemen in het gezicht die aangeven waar het in het lichaam een emotie/thema of orgaan "knelt". D.w.z. dat het gezicht dus vóór de Guasha behandeling een andere "look" zal hebben wat betreft de kleur en dynamiek, dan erna. Hoe meer er in het lichaam is gebeurd tijdens de behandeling, hoe beter dat dit te zien zal zijn.

Het plaatje werd mij compleet na mijn meeting met Mariette de Nes. Mariette is gediplomeerd Guasha Therapeute EN volgde zelf in het verleden ook gelaatkunde lessen. Zij kon mij daardoor NOG enthousiaster maken om een programma in elkaar te gaan draaien voor het onderwijzen van de praktische mensenkennis aan Guasha Therapeuten.

Zo geschiedde. Ik ontwikkelde een programma en ik ben enthousiast over de inhoud! Met deze kennis zal de opgeleide Guasha therapeut nog meer leren over hoe ons lichaam en hoofd kunnen laten zien wat er vanbinnen allemaal leeft. Waardevol, aangezien men zich zo nog beter zal kunnen afstemmen op de cliënt die de behandeling ondergaat en de behandeling dus effectiever kan worden.

De maandelijkse lessen starten eind 2017 en zijn enkel toegankelijk voor Guasha Therapeuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten