dinsdag 7 juli 2015

Echte schoonheid komt van binnenuit Gelaatkunde ontmoet Ismakogie

Een tijdje geleden ontving ik een alleraardigste jonge dame. Aan het einde gekomen van mijn analyse vertelde ze iets heel interessants: haar moeder houdt zich bezig met een beweegvorm die ook invloed heeft op het gezicht, de Ismakogie. Natuurlijk weet ik als gelaatkundige dat je gezicht een spiegel is van je lichaam en ziel, maar van Ismakogie had ik bijzonder genoeg nog nooit gehoord.

Nog dezelfde dag ben ik gaan kijken op de boeiende site van de bewuste Ismakogie docente, Jeanne Albers is haar naam. Jeanne hoorde via haar dochter van mijn interesse en nodigde mij uit in haar praktijk. Zo nieuwsgierig als ik ben en altijd opzoek naar onderlinge verbanden tussen gelaatkunde en andere disciplines, ben ik op de uitnodiging van Jeanne ingegaan om te komen ervaren wat Ismakogie kan betekenen van je lichaam en gezicht!

Kleine bewegingen met een groot effect

Aangekomen bij de praktijk Ismakogie maakt een stralende vrouw met een prachtige optimistische oogopslag en zichtbare zachtheid voor mij de deur open. Jeanne valt zeker onder het zachte gevoelstype, een vrouw die sfeer gevoelig is en sfeer kan scheppen met haar voorkomen, haar fijne bewegingen en haar rustgevende stem.

Ze vertelt van alles over Ismakogie, hoe het is ontstaan en hoe het werkt. Ismakogie is een bewegingsmethode die werkt met het langzaam opbouwen en even zo langzaam loslaten van spiergroepen. De oefeningen werken op onze lengte- breedte- en rustspanning. Deze energievormen komen ook als één van de basis beginselen in de gelaatkunde aan de orde zoals jullie inmiddels weten, namelijk de richting van de energieën ook wel de kraftrichtungsordnung genoemd.
Tijdens deze oefeningen volg je, heel bewust, datgene wat je ervaart in je lichaam. Ismakogie laat het lichaam werken zoals moeder natuur het heeft bedoeld. Deze vorm van beweging heeft invloed op energiesysteem, ons lichaam en onze geest. Het klinkt allemaal mooi en voor sommigen misschien ook een beetje vaag.... Is het mogelijk om met zulke kleine bewegingen een mooi gezicht te behouden?
Jeanne laat dat mij met oefeningen en bewegingen steeds ervaren en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Met relatief kleine bewegingen voel ik al daadwerkelijk spanningsverschillen in mijn lichaam en...gezicht. En precies dáár draait het om.

Het gezicht spreekt boekdelen

Eigenlijk is het meer dan logisch om te bedenken dat er veel relaties zijn tussen onze lichaamshouding en de mimiek. Emotie wordt ervaren in ons lichaam en wij vormen met onze lichaamstaal en ons gezicht daarbij de bijpassende mimiek. Ook stress kan ertoe leiden dat onze gezichtsspieren verslappen en het gezicht als het ware gaat hangen.

Volgens de leer van de Ismakogie geeft harmonie in het lichaam een zodanige basis ontspanning dat onze gelaatstrekken een ontspannen uiterlijk gaan krijgen. Rimpels worden verzacht en het gezicht kan meer stralen, omdat de spieren in het gezicht zich kunnen ontspannen en niet meer overspoeld zijn van innerlijke onrust. Laten we het de relaxte look noemen! Het garandeert geen totaal rimpelvrij gezicht, rimpels die ontstaan door het ouder worden mogen er natuurlijk zijn. De rimpels ontstaan door spanning in het lichaam of extreme emotie, zijn volgens de Ismakogie te verhelpen en te voorkomen.
Dit proces begint hier altijd bij de voeten. Een goede manier van op de voeten staan, is het begin van de kettingreactie in ons lichaam.

Ik moet je zeggen, ik ben enthousiast na het ervaren en ga zeker nog vaak de oefeningen doen en houdt mijn voetjes voortaan stevig op de vloer en ga voor de relaxte look!

De praktijk voor Ismakologie bevindt zich in St Anthonis. Meer informatie over Jeanne en haar praktijk vind je HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten