dinsdag 23 december 2014

Iedereen kijkt naar dezelfde sterren. Gelaatkunde ontmoet astrologe Talitha Koffeman.

Voor mij was het een mooi jaar, 2014. Een jaar van vele waardevolle ontmoetingen met mooie mensen. Nieuwe wegen die zich hebben geopend en daarmee ook, soms afscheid van het oude bekende.
Afscheid nemen doet altijd in meer of mindere mate pijn, maar af en toe is het nodig om ruimte te maken in hart en hoofd. Je kan een kast niet vol blijven duwen met nieuwigheden. Soms is het nodig om op te ruimen en plaats te maken om het overzicht te kunnen behouden. Gelukkig ben ik niet van het weggooien maar geloof ik in recyclen, krijgen mijn oude zaken vaak een nieuwe bestemming en vervolgen ook zij hun eigen weg. Eentje waar ze voor een ander een waardevolle bijdrage kunnen leveren en wel verdiend opnieuw worden gekoesterd.

Talitha Koffeman
Een van de mooie mensen die op een verrassende wijze op mijn pad kwam is Talitha Koffeman. Al vele malen heb ik Talitha de afgelopen jaren op "het web" voorbij zien komen met haar mooie en vernieuwende sociale initiatieven.
Haar gezicht laat voor mij duidelijk de gelaatstrekken zien van het element metaal, dat in de Chinese gelaatkunde staat voor natuurlijke dominantie, extreme gevoeligheid op allerlei gebieden, controle houden uit zelfbehoud en weten/voelen wat anderen nodig hebben om een fijn bestaan te kunnen hebben. Ze ziet het grotere geheel. Daarnaast heeft ze de zichtbare structuren van de kiembladen ectoderm en mesoderm, wat haar een idealistische beweegster maakt. Hiermee bedoel ik niet zo zeer de lichamelijke beweging. Haar smal gevormde gezicht laat namelijk niet zoveel interesse zien op het gebied van lichamelijke beweging. De beweging zal zich manifesteren op het gebied van creëren en bedenken van processen die groei geven in haar en om haar heen.

Op een dag, verscheen zij...zo maar onverwacht op een van mijn workshops!
Wat ik toen niet wist, is dat zij naast al haar activiteiten ook nog astrologe is en mij kon vertellen dat astrologie en gelaatkunde heel wat boeiende raakvlakken hebben. Naast het feit dat er planeten herkenbaar zijn in een gezicht, hebben astrologie en gelaatkunde op een aantal vlakken duidelijke overeenkomsten. In feite kijken wij allemaal naar dezelfde sterren, echter op onze eigen manier, in onze eigen vaktaal. Een hele goede rede om haar op een later moment nóg eens te ontmoeten en kennis uit te wisselen!

Met de billen bloot

Ja, dat is even wat anders dan alleen met je gezicht. Goed om te ervaren voor mezelf, dat er geen verbergen mogelijk is bij een horoscoopduiding. In feite is dat hetzelfde als wat ik vaak terug hoor van personen die zichzelf gelaatkundig laten analyseren: er is geen ontkomen aan de waarheid!
In de astrologie staat de blauwdruk van het leven al geschreven in de standen van sterren en planeten van de dag, tijd en plaats van je geboorte. Dat is vergelijkbaar met de praktische mensenkennis waarbij men ook uitgaat van basis- en verworven kwaliteiten. Zowel astrologie als gelaatkunde geven inzicht in processen op allerlei gebieden en gedurende al onze levensfasen.

De duiding van mijn horoscoop bij Talitha was niet mijn eerste ervaring met astrologie. Al twee maal eerder heb ik mijn horoscoop laten lezen door verschillende astrologen. Wat mij hierbij is opgevallen is dat, net als bij gelaatkunde, de persoonlijkheid van de "lezer" eveneens een rol speelt in de uiting van het verhaal. Iedereen heeft daarin zijn of haar eigenheid en kwaliteit en zet deze als zodanig ook in met een consult. Dat maakt elke duiding een mooi verhaal op zichzelf: een basis gerecht met telkens een andere saus....heerlijk! De sauzen over mijn horoscoop waren erg verschillend: van beeldend over koninginnen en kastelen, tot een mooie spirituele diepgang met de grote sterren als extra ingrediënt.

Het horoscoop-sausje van Talitha is een beetje vergelijkbaar met de mijn gelaatkunde-saus en bevat een mix van kennis met aanvoelend vermogen. Dat maakte haar horoscoopduiding aan mij héél gedetailleerd en specifiek. Voor elke duiding van een horoscoop is de basis van een persoon het uitgangspunt. Aangezien ditzelfde geldt voor een gelaatkunde consult besloot ik voor dit blog bij Talitha dan ook hier de nadruk op te leggen en jullie meteen wat meer te vertellen over het achterhoofd; de plaats waar ons basiskarakter zijn oorsprong laat zien.

Ons ik bewustzijn: EGO

Het woord EGO is voor ons vaak een negatief geladen woord. Ik zie dat toch heel anders. Het betekent kort door de bocht niet meer of minder dan het woord IK. Natuurlijk kan je er teveel of te weinig van hebben, maar gelukkig zijn wij als aanpassend mens vaak in staat om innerlijke excessen te compenseren. Soms is het van groot belang een groter "IK" te kunnen laten zien, bijvoorbeeld wanneer iemand extreem gevoelig is en het daarmee kan gebruiken als zelfbescherming naar een harde buitenwereld toe. Je houdt dan letterlijk jezelf overeind.
Ons ego is op het achterhoofd duidelijk zichtbaar. Het bevindt zich op onze kruin en kan echt vele vormen en maten laten zien. Van extreem hoog tot aan zeer afgevlakt en van puntig tot breed.

Het is nodig dat er in onze wereld mensen zijn die voorbeelden geven en als het ware hun "EGO" delen met de mensen om zich heen. Een leuk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een leerkracht of iemand die in een werksetting de medemens kennis of inzichten bij kan brengen zoals een arts naar zijn assistenten of patiënten. In deze kringen zie je dan ook veelvuldig het bestaan van een hoge en ook breed gevormde kruin. Ik benadruk hierbij dat het een breed gevormde kruin is, als het gaat om het delen. Breedtelijnen bezitten namelijk de energie die naar buiten toe is gericht. In dit geval het delen met de ander. Dit geldt eveneens voor de overige gedeelten van ons achterhoofd: ons "huis" (halverwege het achterhoofd) dat staat voor o.a. vriendschappen en werksetting en ons "nest" (onderaan het achterhoofd) dat o.a. partnerrelaties en gezinsleven vertegenwoordigd.

Hoe groter de aanwezige massa, hoe sterker de karaktereigenschap zich naar buiten toe zal willen laten zien. Ook de mate van bolling geeft dus informatie weer. Opnieuw komen we uit bij het feit dat praktische mensenkennis een optelsom is van zichtbare feiten en je dus bijvoorbeeld nooit zomaar mag zeggen dat een hoge kruin ook vast een egocentrisch karakter herbergt!

Onze oren laten daarnaast eveneens een weergave zien van ons hoofd, zoals je kan zien op de onderstaande foto (je kan erop klikken voor een vergrootte variant). Ook zij spelen dus een rol in de algehele optelsom en kunnen in de analyse ons karakterplaatje verscherpen of verzachten.

In het geval van Talitha hebben we te maken met een dame met een krachtige basis. Haar achterhoofd is bol en en laat breed gevormde massa zien op haar "IK". Ze is gericht op kennis delen en durft zichzelf hierbij te laten zien als individu. Haar gevoel en gevoeligheid zullen altijd een grote rol hierbij innnemen.
Ook voor Talitha is het woord "EGO" geen vies woord. Ze vertelt: "voor mij is het ego een zelfbewustzijn dat gedurende het leven tot volle potentie mag komen. Het gaat hierbij om ons hele pakket. Een pakket waarin jezelf ook een aandeel hebt zoals het kijken naar je schaduwzijden en het accepteren hiervan. Ego is daar een onderdeel van".

Ze vertelt dat ze heel gelukkig wordt van het feit dat zij mag bijdragen aan het ontwaken van het bewustzijn van de medemens........
Een mooie uitspraak die in mijn ogen als gelaatkundige van haar gezicht tot aan haar achterhoofd, dus letterlijk van voor naar achter, op haar lijf geschreven is.

Graag wil ik Talitha heel hartelijk bedanken voor deze mooie uitwisseling! Wie meer wil weten over de horoscoop consulten van Talitha klikt HIER.

Verder wens ik jullie allen mooie feestdagen toe. Het jaar 2015 schijnt het jaar te worden van manifestatie, zuivere visies en overgave en dat wens ik iedereen dan ook in alle positiviteit toe!Geen opmerkingen:

Een reactie posten