Afgelopen vrijdag was het dan zover! De gelaatkunde basiscursus ging van start. Het was een geweldig leuke groep met hele enthousiaste en leergierige dames en heer. Veel mensen hebben er behoorlijk lang naar uit moeten kijken omdat ik de cursus al vroeg had gepromoot en de beschikbare plaatsen ook snel gevuld waren.
Wat wij samen zoal uitgevoerd hebben op deze dagen, zie je hieronder in het kort weergegeven.
Spiegeltje spiegeltje....... in je hand!
De cursisten houden zichzelf de spiegel voor |
Tijdens de cursus gaan de cursisten dus ook met zichzelf aan de slag. Het is kijken EN bekeken worden!
Van groot naar klein
Er dienen bij het analyseren altijd een aantal gouden regels gehandhaafd te worden! Deze regels bewaken namelijk een aantal hele belangrijke grenzen in de praktische mensenkennis:•Kijken in verhoudingen: wat groot is voor de een is mogelijk klein bij een ander.
•Links / rechts: de relatie tussen de persoon in privé versus buitenwereld.
•Lichaam en hoofd: geven niet altijd dezelfde boodschap.
•Gezicht en schedel: de verworven eigenschappen en de basis eigenschappen.
•Eén ding is géén ding: NOOIT een conclusie trekken vanuit één enkele factor.
•Beoordelen, niet veroordelen: er is geen goed of slecht in de praktische menskennis.
Cursisten aan de slag: kiembladen en energiestructuren |
Uit het hoofd, het lichaam en de lichaamshouding is al veel op te maken; bijvoorbeeld welk menstype je bent (kiembladenleer) en hoe je omgaat met je energie in je lijf (kraftrichtungsordnung). Soms kan men hier al innerlijke conflicten opsporen en verklaren.
In veel van mijn oudere blogs, is hierover informatie te vinden. Deze kan je opzoeken middels de zoekfunctie op de blogpagina (alleen op pc mogelijk).
Ook onze handen geven info over wie wij zijn |
Hieronder zie je een kort filmpje van de praktijk (en onderling overleg...poeh dat geeft een soort van kippenhokgeluid:-). Het betreft hier het waarnemen van een breedtelijn boven de oren: het zogenaamde bovenoorpunt. Dit is het punt dat, onder andere, informatie geeft over onze motorische drive in zake het plotseling n actie komen (ontploffen). Het leuke is dat iedereen anders is, zo ook in deze groep cursisten waren er prachtige voorbeelden van een sterk en minder sterk ontwikkeld bovenoorpunt. We leren in de cursus van elkaar en leren dat beiden varianten zo hun voordelen en nadelen kunnen hebben.
Wie steekt de neus graag ergens in en wie is er loslippig?
Een cursiste houdt zichzelf de spiegel voor! |
Natuurlijk hebben we alle gelaatstrekken één voor één behandeld. Wauw...wat is er toch veel te vertellen over de kapstokjes van het gezicht (wenkbrauwen), de spiegels van de ziel (ogen), de zetel van wilskracht en gevoel (neus), de sluitspier van de ziel (mond) en de troon van daadkracht (kin/kaak).
Tijdens deze twee dagen hebben de cursisten geleerd om een volledige basisanalyse uit te voeren, stap voor stap! Daarbij kunnen ze altijd terugvallen op de theorie uit de reader, want het naslagwerk is een uitgebreide variant van het doorontwikkelde analyseschema. Zo hebben ze de gelegenheid om op een gestructureerde wijze de geleerde theorie, praktisch toe te passen.
Natuurlijk ook een gepaste balans tussen INspanning en ONTspanning! |
Op 16 en 17 januari 2015 volgt opnieuw een basiscursus gelaatkunde. Voor meer informatie klik hier .
Inschrijven kan d.m.v. het opvragen van een inschrijfformulier via
gelaatkunde @ outlook.com
Alléén bij een ontvangen en volledig ingevuld inschrijfformulier zal er een plaats voor je worden gereserveerd!
Vol=vol (20 personen)
mooi verhaal echt leuk!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel fysiotherapie Amsterdam! :-D
BeantwoordenVerwijderen