zondag 18 januari 2015

Gelaatkunde en het metaal element: De Stalen gezichten van Tangarine.

Vandaag wordt deze blog weer nieuw leven ingeblazen. Ik had deze al in september 2013 geschreven en geplaatst. Later raakte ik beter geïnformeerd over copyright op beeldmateriaal en besloot de foto's die niet van mijzelf waren van mijn blogs te verwijderen...
Ik ben zelf nogal visueel ingesteld, dus vind een blog zonder foto's nogal saai. Ik besloot daarom de blogs waarvan ik zelf geen fotomateriaal had voorlopig "te slapen te leggen".

Afgelopen week zag ik echter een aantal foto's op mijn facebook voorbij komen van dit creatief stel mensen en herinnerde ik mij weer het slapende artikel.
Aangezien ik de copyrights graag respecteer, trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik hen een bericht te sturen via de Tangarine fb pagina. Ik vroeg hierin aan hen of ik een (privé) foto zou mogen plaatsten bij mijn blogartikel, zodat ik het verhaal weer zou kunnen laten ontwaken mét beeld.
Zoiets vragen vind ik toch altijd een beetje spannend.....Misschien was deze muzikale tweeling wel helemaal niet gediend van een "gezichtenkijkster" die iets van hen "vindt". Vandaag ontving ik echter een alleraardigst berichtje terug met onderstaande tekst...

"Hi Peggy,
Wat leuk om een bericht van je te krijgen.
Het artikel hebben wij al een tijd terug gezien. Erg mooi en bijzonder hoe kloppend het eigenlijk is. Hebben 'm al aan meerdere mensen laten lezen. Natuurlijk mag je een foto gebruiken. Pak anders maar eentje van onze Facebook, en met dit bericht erbij is het opgelost .
A & S"


Ik ben blij verrast met hun reactie en hieronder lees je de bevindingen van de jongens op basis van de vijf elementenleer.

Tangarine in De Wereld Draait Door: September 2013

Bron: Fb pagina Tangarine
Gisteren werd ik plotseling aangetrokken door een stel geweldige koppen op TV. Het bleken de tweeling broertjes Brinks die met elkaar de band "Tangarine" vertegenwoordigen.

Met bewondering heb ik zitten kijken naar deze, sterk op elkaar lijkende en bijzonder goed op elkaar ingespeelde, creatieve tweeling.
Maar zelden zie ik zulke mooie gelaatkundige voorbeelden die het element metaal vertegenwoordigen! Met hun grote bossen haar lijken ze heel wat te kunnen verbloemen.....of zal ook hier de gelaatkunde door de schillen van het uiterlijk heen kunnen prikken?

 

 

Chinese gelaatkunde en de 5 elementen

Misschien is het handig om kort te vertellen dat in de Chinese gelaatkunde gewerkt wordt met de vijf wel bekende elementen: water, vuur, hout, metaal en aarde. Elk element heeft zo zijn gelaatkundige kenmerken en daarmee ook bepaalde karaktertrekken. De gelaatstrekken hebben altijd een symbolische overeenkomst met het element. In het geval van de broers, de harder ogende buitenkant die niet beïnvloedbaar lijkt net zoals metaal zich laat zien.

Meestal zijn er verschillende elementen waar te nemen in één gezicht en dus geldt het recht van de sterkste: het element dat het meest aanwezig is, geeft de doorslag in het karakter. Daarnaast kan het zo zijn dat elementen elkaar in karaktereigenschappen ondersteunen of juist onderdrukken, zoals bijvoorbeeld water vuur kan blussen en metaal smelt door middel van vuur.


The Iron men

Ja de ijzeren jongens, laat ik ze zo noemen. Hun extreem smalle gezichten met de zichtbare jukbeenderen, ingevallen wangen en overduidelijk aanwezige neuzen zijn namelijk het schoolvoorbeeld van de metaalmens.
Hun gezicht vertelt dat het in hun jonge jaren levendige kinderen geweest moeten zijn. Levendig en heel gevoelig voor de wereld om hun heen. Ze hebben door hun gevoelige aard als het ware een harde schil opgebouwd die neigt naar dominantie en kunnen daarmee soms wat bazig en kritisch overkomen.
Metaal mensen zijn perfectionisten die de leiding willen nemen, dingen graag zelf in de hand willen houden. Het doel daarvan is eigenlijk om hun gevoelige kern te beschermen.
Een metaal mens wil graag handelen naar zijn of haar gevoel en daar waar de passie het innerlijke vuur doet oplaaien, smelt die harde buitenkant. Wanneer dit gebeurt, krijgen wij een glimp te zien van de mooie, heldere gloeiende kern van intuïtieve wijsheid en de creatieve vormen van het vloeibare metaal. 

Ik begreep dat Tangerine de nieuwe huisband is geworden van het programma "de wereld draait door", rede te meer om vaker te kijken met de wetenschap dat ook deze twee extraverte introverten in beeld zullen komen. Ze zijn gevoelsmatig zo op elkaar ingespeeld, dat ze samen bijna één lijken. Net als samengesmolten gloeiend ijzer en zij smeden het, maar wel alleen als het heet is!

1 opmerking: