dinsdag 4 november 2014

Gelaatkunde ontmoet Vivianne Lemeer: in het ritme van het leven herbergt zich ware schoonheid.


In de reeks van "gelaatkunde ontmoet", had ik deze keer een afspraak gepland met de enthousiaste Dr Hauschka therapeute Vivianne Lemeer. Vivianne kende ik niet persoonlijk maar via de social media, waar zij enthousiast reageerde op mijn oproep om als professional kennis te maken met mijn gelaatkunde. Ze nodigde mij gastvrij uit om haar praktijk gelaatkundig te bekijken en zo geschiedde....


Ervaar zelf wat ware schoonheid is

Vivianne Lemeer
Dat is de quote die je vindt bij de entree van Vivianne's praktijk. Bij binnenkomst wacht op mij een spontane en zacht ogende dame met een twinkel in de ogen.
Haar lichaam verraad de gevoelige en kleinere lichaamsvormen van een gevoelsaard mens (ectoderm) met daarbij de aanwezigheid van de zachte vormen van het kiemblad voedingsaard (endoderm). Haar armen en benen zijn verhoudingsgewijs lang (mesoderm).  Ze heeft opvallend veel uitstralende warmte (od) en straalt van de levensenergie. Deze optelsom van vormen verraden aan mij dat de dame voor mij een zorgzame dame is die het vermogen heeft om met rust en diep gevoel haar behandelingen te geven en tegelijkertijd veel werk kan en wil verzetten. Met haar aangeboren invoelende- en aanpassende natuur is ze instaat om heel snel te weten en te zien waar de behoefte van het cliënt ligt.
Haar communicatie vormen in haar gelaat zijn duidelijk vertegenwoordigd wat haar ongetwijfeld tot een verbaal kundig persoon maakt. Verder zie ik duidelijke vormen in haar gezicht van het hout element: prachtig gevormde en duidelijk aanwezige wenkbrauwen en een rechte haarlijn: een bouwer met een sterke drive. De vurige schittering van Helioda (levensenergie) in haar ogen vertegenwoordigen een scherpe geest, intuïtie en haar ongetwijfeld grote passie voor haar vak!

Even onder vier ogen....

Heel geregeld vraagt men mij of ik een persoon ook meteen analyseer in mijn hoofd bij een eerste ontmoeting. Ik moet bekennen dat dit een waarheid is (en doe dat eigenlijk bij ELKE ontmoeting, ook van mensen die ik ken haha). Dat wil zeggen, de eerste indruk is bij mij inderdaad een razend snelle optelsom van allerlei vormen, waarbij ik natuurlijk getriggerd word door dat wat aan iemand opvalt, omdat daar vaak een duidelijke boodschap inzit. Pas op het tweede gezicht kijk ik "beter" naar lijnen en subtiele gelaatstrekken en niet te vergeten...de lichaamstaal en microsignalen.
Vivianne vertelt mij dat ze in het verleden al eens gelaatkunde lessen heeft gevolgd bij Anette Müller. Anette die inmiddels, zeer helaas, overleden is was het boegbeeld van de gelaatkunde in Nederland. Haar kennis was oneindig en ik ben echt dankbaar dat ik alle gelaatkunde kennis nog van haar heb mogen ontvangen. 
Wanneer je eenmaal kennis hebt genomen van gelaatkunde, vangt het je als het ware. Dat is wat vele cursisten kunnen beamen. Ik roep vaak gekscherend op een presentie of lezing: "na vandaag wordt jullie leven nooit meer hetzelfde...". Maar eigenlijk is niets minder waar!
Zo ook bij Vivianne, die met haar liefde voor de welzijn van de medemens, altijd "anders" naar gezichten is blijven kijken. Ze vertelt dat de kennis wel is vervaagd door de jaren, wat heel begrijpelijk is. Gelaatkunde is groot en om het goed te beheersen, is regelmatig gericht oefenen met analyseren een must!

Mogen zijn wie je echt bent...

Dat is waar de praktijk Vivafit voor staat. Het is geen doorsnee schoonheidssalon, maar een salon met een holistische visie die voortkomt uit de antroposofie! Je kan er terecht voor antroposofische schoonheidsverzorging en lichaamsbehandelingen van hoofd tot voeten. Vivianne behandelt in het concept van Dr Hauschka. Een antroposofische behandelmethode die werkt met enkel natuurzuivere verzorgingsproducten en waarbij men inspeelt op het natuurlijke ritme van het lichaam.

Voor mij is het interessant om te zien dat het mogelijk is om een behandeling aan te passen op de behoefte van de structuren van een individu. Vivianne legt uit dat er tijdens het behandelen wordt gewerkt met rust, beweging, warmte en kou.... Ik wordt meteen enthousiast....er is dus aandacht voor elk aanwezig kiemblad! 
Tijdens de behandeling wordt er, bij voorkeur, niet gesproken zodat het lichaam zich kan herstellen in het natuurlijk ritme wat zelfheling kan stimuleren. Vivianne speelt in op wat het lichaam aangeeft mbv ritmische en vloeiende bewegingen, waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt de balans tussen innerlijk en uiterlijk te herstellen. Zoals Vivianne zelf zegt: "Het eerste laagje (masker) valt er zichtbaar af tijdens een behandeling. Je ziet dat iemand terug gaat in zijn wezen. Lekker in je vel zitten heeft niets te maken met spiegels of gewicht. Je mag zijn zoals je bent!".

Tijdens de behandeling van een gezicht bekijkt Vivianne alle details en het huidbeeld van de persoon. Het gezicht wordt hierbij met respect behandeld, dat wil zeggen dat er geen grote veranderingen met 1 behandeling worden beoogd, zoals men bijvoorbeeld ziet bij het inbrengen van botox of fillers of het aanbrengen van permanente make-up. Het is wat het is....en dat is prima! Alles gaat met zachtheid. Een prachtig voorbeeld daarvan is de gezichtsmassage met penselen! Heerlijk zacht en koesterend (ik heb het zelf mogen ervaren;-)).
Een gezicht geeft Vivianne onder andere informatie over hoe iemand omgaat met de energieverdeling. Een onjuist verdeelde energie kan bijvoorbeeld onregelmatige haargroei (extra lange haren) laten zien in de wenkbrauwen. Ook obstakels in de hormoonhuishouding verraden zich in het gezicht op de kin, kaak- en hartlijnen (de lijnen naast de neus tot aan de mondhoeken). Allemaal interessant voor mij om te horen en Vivianne en ik "bomen" samen door over de visie van gelaatkunde en de antroposofie.

Aan het einde van de middag is mijn doel zeker bereikt! Ik ben heel wat wijzer geworden over een andere vorm van schoonheidsbehandelingen en de overduidelijke raakvlakken die gelaatkunde heeft met de antroposofische zienswijze.

Tot slot

Tot slot wil ik graag praktijk Vivafit, Vivianne, hartelijk bedanken voor deze informatieve en boeiende middag. Het was voor mij zo boeiend dat mijn blog, in mijn enthousiasme, wat groter geworden is dan jullie van mij zijn gewend.

Wie benieuwd is geworden naar de praktijk van deze Hauschka therapeute en haar behandelingen, vind je haar website door te HIER te klikken.
Daarnaast wil ik jullie dolgraag nog op de hoogte brengen van een geweldige actie, genaamd "Piece of health". Dit een initiatief van Dr. Hauschka en Piece of Health, waarbij op 22 en 23 november samen aandacht is voor kanker. Praktijk Vivafit in Eindhoven doet dit door het aanbieden van een gratis Dr. Hauschka-behandeling aan kanker en ex-kankerpatiënten vrijdag 21 november 2014. 
Kun jij als kanker-, of ex-kankerpatiënt wel wat positieve inspiratie gebruiken of heb je een vriendin, moeder, zus, buurvrouw of tante die je de ontspannen Dr. Hauschka-behandeling gunt? Meld jezelf of de ander dan aan via afspraakmaken@praktijkvivafit.nl of bel 0628912555.  2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooie woorden. ...ik ben er door geraakt en voel me trots
    Dank je wel Peggy, zeker ook voor je inspiratie en je onuitputtelijke kennis.
    Ik zie je snel bij een cursus van je want ik ga me weer in verdiepen in gelaatkunde.

    BeantwoordenVerwijderen