woensdag 7 augustus 2013

Geef uw ogen de kost! Ogen de spiegels van de ziel.Bij het lezen van het gezicht, spelen de ogen een grote rol. Ogen geven je namelijk een gevoel over een persoon. Dit heeft niet zo zeer te maken met de vorm van de ogen of met het geslacht of ras van een persoon, het heeft te maken met de levensenergie die de ogen uitstralen.

Helioda, Prana, Chi of Ki

Binnen de gelaatkunde noemen we deze stralende levensenergie Helioda. Een andere benaming is Prana (Sanskriet), de Chi (Chinees) of Ki, zoals de Japanners het noemen. (Denk aan Rei-Ki).
Helioda volgens Huter, uit Grundlagen der Praktische Menschenkenntnis
Helioda stroomt door elk levend lichaam, ook bij het dieren- en plantenrijk. Het wordt o.a. versterkt door een positieve levenshouding, liefde, gelukkig zijn en goede voeding. Verdriet, pijn, ziekte, een negatieve levenshouding en ongezonde voeding zwakken Helioda af.
Levensenergie kan naar buiten gericht zijn, bijvoorbeeld in het geval van interesse en aandacht voor een persoon of de buitenwereld. Wanneer men blij is en zich goed voelt zal de levensenergie naar buitenstromen, iets wat zelfs helend kan werken.
Soms is het nodig de levensenergie naar binnen te richten, dit kan mogelijk zijn in het geval van ziekte of verdriet. Dit is ook zichtbaar in de ogen van een persoon, de blik zal matter zijn en meer introvert.
Levensenergie is ook op een bewuste manier naar binnen te richten, waardoor je jezelf energetisch kan verrijken. Een voorbeelden hiervan zijn Prana Yoga en Tai Chi.

Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen

Helioda straalt via de ogen naar buiten. Daarom kunnen wij ook zien of iemand blij is of verdrietig. En ook al lacht iemand, dan kan het nog zo zijn dat de ogen een andere boodschap geven. Maar omgekeerd werkt het ook: je kan als het ware echt “in” iemand duiken door te kijken in de ogen. 
Het in elkaars ogen kijken kan een heel intens gevoel geven. Het voelt alsof iemand zich daadwerkelijk in de ziel laat kijken of er bij jou inkijkt, alsof je even voorbij gaat aan de buitenkant van een persoon. Het geeft een gevoel van intens contact en wanneer men dit niet wenst, zal men als een reflex de ogen afwenden.
Het diep in de ogen kijken is iets wat je kinderen vaak ziet doen. Kinderen zijn heel puur en omdat ze nog niet zoveel levenservaring bezitten is het van levensbelang om “te voelen” of een vreemde het goed met ze voor heeft of niet. Daarom gaan ze als het ware naar binnen, daar waar het “voelen” plaats vindt via de ogen. Het kind zal reageren al naar gelang dat wat het waarneemt en het hoeft niet per definitie zo te zijn dat er een negatieve reactie voorvalt in het geval van een verdrietige volwassene. Soms zal de kleine juist compassie tonen door bijvoorbeeld juist bij de betreffende persoon op schoot te gaan zitten, of  hem te omhelzen als troost.
Spiegels van de ziel......

Bij volwassenen kan het diep in de ogen kijken bijvoorbeeld een gevoel van herkenning opleveren, dat heeft dan te maken met een herkenning van de levensenergie (reïncarnatie) of een herkenning van herkenbare doorgemaakte emoties. Hiermee kan er per direct een gevoel van verbondenheid of zelfs liefde ontstaan. Een oud Chinees spreekwoord zegt dan ook dat de eerste zoen tussen geliefden met de ogen zal worden gegeven en niet met de mond!
Met dat wat u hierboven heeft kunnen lezen, kan een goed gesprek onder 4 ogen mogelijk een hele andere lading krijgen. Wat die lading ook moge zijn, ga ervanuit dat u altijd op uw eigen ogen kan vertrouwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten