vrijdag 13 december 2013

De mee-beweger. Een gelaatkundige analyse van Peter Verbeek

Peter, beweger en gevoelsmens
Omdat ik regelmatig toe ben aan vernieuwing, deed ik een aantal dagen geleden via mijn facebook-account een oproep. Ik vertelde dat ik opzoek was naar personen die zich door mij durfden te laten analyseren, om de uitkomst vervolgens te verwerken in een van mijn blogartikelen. Dit omdat ik zo graag mijn passie voor het lezen van de mens op een leuke manier met jullie wil delen. Er is namelijk ZOVEEL zichtbaar aan een mens en het enige wat je ervoor hoeft te doen om het te kunnen zien is goed kijken.
Een van de eerste enthousiaste vrijwilligers die zich aanmeldde was Peter Verbeek. Zo geschiedde, Peter kwam bij mij op bezoek en liet zich analyseren. Hieronder volgt een beschrijving van zijn analyse. De analyse die jullie gaan lezen is slechts een fractie van wat er zichtbaar is aan een gezicht. De kenmerken die zich het duidelijkst presenteren, heb ik uitgelicht zodat het allemaal begrijpelijk blijft.

De (mee)beweger

Wanneer we gaan kijken naar Peter in zijn geheel laten zowel het gezicht als het lichaam veel lengterichtingen zien. Peter heeft lange armen en benen. Zo op het eerste oog lijken zijn benen niet lang, maar dat komt door de trui die hij over zijn broek draagt en daarmee de benen optisch verkort. Lengte komt voort het het middelste kiemblad, het mesoderm, dat zorg draagt voor het bewegingsapparaat. Peter is dus een geboren beweger, hij zal MOETEN bewegen omdat er anders onrust ontstaat in zijn systeem. Bewegen is zijn uitlaatklep. Omdat de drive zo groot is en Peter's gezicht laat zien dat hij over zijn grenzen kan gaan om bijvoorbeeld een doel te bereiken, kan het zo zijn dat hij roofbouw pleegt op zijn lichaam en geest.


Als we kijken naar Peter's gezicht, valt daarbij de fijnheid en straling op. Hij heeft grote ogen, fijne haren en fijn gevormde gelaatstrekken. Zijn huid is gevoelig van structuur en reageert snel op de omgeving, dit is zichtbaar aan de rode vlekken in het gezicht. Hierdoor is het aannemelijk dat Peter's zenuwuiteinden goed ontwikkeld zijn. Hij is daarmee sfeergevoelig en kan "last" hebben van de omgeving wanneer deze niet positief gestemd is. Zijn ogen stralen overduidelijk de Helioda uit (levensenergie of Chi), hij heeft interesse in de medemens en de medemens in hem. Helioda trekt namelijk automatisch mensen, kinderen en dieren aan. Wanneer Peter praat vanuit zijn passie gaat hij nog meer stralen, wat als resultaat heeft dat het leuk en fijn is om aan te horen wat hij te vertellen heeft.
Zijn relatief lange en ronde voorhoofd laat zien dat hij een 24/7 denker is. Wanneer het denken teveel gaat worden, gaat zich dit aftekenen op de oogleden. Deze worden dan rood. Een geluk hierbij is dat Peter verbaal kundig is, zodat hij zijn gedachten kan delen. Zijn open blik en aanwezige lippen verraden een persoon met verbale kwaliteiten. Peter heeft veel behoefte aan praten en kan het ook goed. Ook wat betreft het verwoorden van zijn gevoel en emotie staat hij zijn mannetje!

Een extraverte introvert

Wanneer we de linkerzijden en de rechterzijden van een gezicht aan elkaar plakken, ontstaat er vaak een heel mooi en duidelijk beeld van hoe een mens zich verhoudt in de buitenwereld (rechterzijden) en in de privésferen (linkerzijden). Ook bij Peter geeft het onmiddellijk al een gevoelsmatig beeld.


De rechterzijden bij elkaar genomen laten zien dat Peter gericht is op de buitenwereld, zijn neusrug is breed, wat wil zeggen dat hij veel opneemt van zijn omgeving. Zijn blik is letterlijk breed, evenals zijn interesses. Zijn voorhoofd laat aan de rechterzijde zien dat hij zich kan aanpassen aan de ander, echter...dit kan hij alleen als het goed voelt voor hem of hij er met zijn gevoel bij kan of  "in" kan. Links heeft zijn voorhoofd namelijk een hele andere boodschap: Peter gaat kritisch reageren als het niet goed voelt voor hem. Met zijn verbale kunsten en zijn wat impulsieve beweeglijkheid, zou dit tot een flinke discussie kunnen leiden. Het gezicht rechts laat een mee-beweger zien. Peter beweegt graag mee met de omgeving, hij wil iets doen voor een ander. Grappig is dat zijn twitternaam ook echt @meebeweger is, hij kent zichzelf goed!
De linkerzijden aan elkaar geven een beeld van een enthousiast persoon. Zijn hoofd is op deze manier veel smaller in doorsnee aan de linkerzijde. Dit houdt in dat Peter een langere hersteltijd nodig heeft op gebied van geestelijke- of mentale inspanning. Wanneer hij zichzelf deze tijd niet gunt, door bijvoorbeeld introvert te zijn of zijn lichaam rust te geven. Kan hij geestelijk oververmoeid of overprikkeld raken.

Tot slot wil ik Peter hartelijk bedanken voor zijn medewerking en vertrouwen. Mochten jullie nog meer over hem willen weten, neem eens een kijkje op zijn site www.peter-verbeek.nl en laat je inspireren!

De ervaring van Peter zelf

Mijn ervaring: Ik ben vrij sceptisch in dit soort zaken, maar ik vond de oproep van Peggy zo leuk dat ik toch reageerde. Erg grappig om te doen, omdat ik mezelf inmiddels vrij goed ken en dat ik Peggy nooit echt gesproken heb. Dus ik was zeer benieuwd wat ze zou zeggen. Los van het feit dat hier natuurlijk een aantal leuke complimenten genoemd worden (wat iedereen wel van zichzelf wil horen), vond ik het opvallend dat zij een aantal (karakter)trekjes van mij (hoe toepasselijk in deze!) uit mijn gelaat en houding wist te halen, die ik zelden (of nooit) met de buitenwereld deel.  De beschrijving hier is beknopt maar tijdens de analyse heb ik veel herkenbare dingen gehoord. Het heeft me in die zin niet heel veel ‘nieuwe inzichten’ opgeleverd, maar zeker wel een aantal oude bevestigd. Ik denk dan ook zeker dat mensen die zichzelf minder grondig onderzocht hebben, zeker baat kunnen hebben bij een analyse. En vooral de daaruit voortkomende beschrijvingen over waar je kracht- en je valkuilen liggen. Ik had vooraf niet gedacht dat je dat uit een gezicht zou kunnen lezen… Hartelijk dank dus Peggy!







1 opmerking:

  1. Wauw, interessant Peter.... Wie weet neem ik ook wel contact op met Peggy :-)

    BeantwoordenVerwijderen